Agenda

17 december 2017

M25: Kerst actie & Diner

 

23 december

Tafel van Hoop

 

29 december 2017

M25: Maaltijd met daklozen

 

8 januari 2017 

Zinzoekers aan Tafel

 

26 januari 2017

Zinzoekers: Food & Film

 

12 februari 2017

Zinzoekers aan tafel

 

15 februari 2017 

Zinzoekers: Leeszin 

Leeszin 


Lezen heeft zin en geeft zin. Vorig jaar startte een aantal enthousiaste lezers ‘Leeszin’: dé leesclub voor zinzoekers. "Samen praten over de belichte ideeën, vind ik een verrijking van het boek" en "Mooi om te ervaren hoe we elkaar aanvullen, inspirerend!". Zo zijn de reacties van de deelnemers. Lees je mee?! 

Voor donderdag 21 september lezen we 'Wachten op God' van Simone Weil en we nodigen iedereen die net zo nieuwsgierig naar dit boek is als wij, uit om mee te lezen! 

Simone Weil (1909 - 1943) was een Franse filosofe uit een liberaal joods milieu en agnostisch opgevoed. Een linkse activiste met een sterk rechtvaardigheidsgevoel die zich is gaan verdiepen in de christelijke mystiek.

De titel "Wachten op God" verwijst naar een centraal thema in het denken van Simone Weil, dat zij diverse keren uitdrukt met het klassiek Griekse begrip "en hupomonei": de aandachtige afwachting, die zij als levenshouding wilde nastreven. 

Citaat uit het boek: "Ik kan zeggen dat ik op geen enkel ogenblik van mijn leven God gezocht heb. En wel om deze reden, die ongetwijfeld al te subjectief is, dat namelijk die uitdrukking "God zoeken" mij niet bevalt en mij verkeerd toeschijnt."

Lees je mee!? We zien je graag op 21 september in café de Klap!

Datum: donderdag 21 september
Tijd: inloop om 20u, start om 20.15u
Locatie: café de Klap, Kon. Emmakade 118-A, Den Haag
Bijdrage: vrije deelname, consumpties voor eigen rekening
Aanmelden: mail Suzanne: suzanne.ossewaarde@gmail.com

Meer over ‘Leeszin’:
Wat ons samenbrengt is onze liefde voor boeken en interesse voor zingeving. Een keer per twee maanden kiezen we een nieuw boek, alle ideeën zijn welkom. Als het maar leesbaar is en te maken heeft met religie, ethiek, spiritualiteit, filosofie, geschiedenis, en/of maatschappij. Om volledig mee te kunnen doen is het voor jezelf en de groep leuker als je het boek gelezen hebt. Maar is dat niet gelukt, dan ben je ook welkom. Leeszin is een open groep, waar elke keer nieuwe lezers bij aansluiten.


Meer Zinzoekers?